شرایط مخصوص بیمه ظروف تحت فشار صنعتی
-
اول ـ تعاریف
-
ظروف تحت فشار (Pressure Vessel) در صنعت عبارتند از:
- دیگ بخار، دیگ آب داغ، آکومولاتورها، مخازن هوای فشرده، مخازن گاز مایع، کپسول های اکسیژن و نیتروژن و مانند آنها و در کل ماشین آلاتی می باشند که بر اثر فعل وانفعالات ناشی از نیروی بخار، آب سوپر هیت، هوای فشرده، گاز مایع و سایر عوامل نیروزا، بخار مرطوب و یا خشک و سایر سیالات تحت فشار را جهت استفاده در صنایع تولید می نمایند.
- ظروفی که به منظور نگهداری مواد و یا گازهای تحت فشار، در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
-
اینگونه ظروف شامل:
- الف) دستگاه اصلی
- ب) اجزاء و قطعاتی که بدون وجود دریچه های سوپاپ قطع کننده به دستگاه اصلی متصل می باشند.
- ج) قطعات فلزی درجات فشار آب و اتصالاتی که آنها را به دستگاه اصلی وصل می کند حتی اگر این قطعات و اتصالات به وسیله دریچه سوپاپ های اطمینان از اجزاء ثابت جدا شده باشد.
- ترکیدن و متلاشی شدن: مفهوم تغییر شکل و متلاشی شدن ناگهانی و خطرناک ظروف تحت فشار صنعتی مورد بیمه است که دراثر فشار نیروی بخار، هوای فشرده، گازها و یا سایر عوامل نیروزا ایجاد شود.
-
ظروف تحت فشار (Pressure Vessel) در صنعت عبارتند از:
-
دوم ـ خسارت قابل تامین
این بیمه خسارت وارده به ظروف تحت فشار صنعتی مورد بیمه را که ناشی از ترکیدن و متلاشی شدن این ظروف باشد با رعایت مفاد بیمه نامه، تعاریف فوق و مفاد مندرج زیر جبران می نماید.
-
سوم: سایر مقررات
- بیمه گر می تواند بازدید و بررسی های دوره ای را از ظروف تحت فشار صنعتی موضوع این بیمه نامه انجام دهد. بیمه گذار مکلف است تسهیلات لازم جهت بازدید و بررسی های دوره ای مزبور را فراهم نمود و دستورات و ضوابط ایمنی توصیه شده از طرف بیمه گر را رعایت نماید.
- فشار یا بار بر روی سوپاپ های اطمینان نباید از میزان مجاز مقرر شده در حد استاندارد تجاوز نماید مگر آنکه توافق دیگری بین طرفین به عمل آمده باشد.
- چنانچه بیمه گذار بخواهد اصلاحات و یا تغییراتی در ظروف تحت فشار صنعتی مورد بیمه به عمل آورد و یا قطعات و ادواتی را به ظروف مزبور اضافه و یا از آن جدا کند باید با اطلاع بیمه گر باشد.
-
چهارم ـ استثنائات
این بیمه موارد زیر را تحت پوشش قرار نمی دهد:- شرکت در خصوص ظروفی که فاقد پلاک استاندارد و گواهی بازرسی صادره از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران باشند هیچگونه تعهدی ندارد.
- خسارت وارده به ظروف تحت فشار صنعتی مورد بیمه در اثر آزمایش هیدورلیکی ظروف مزبور.
- خسارت وارده به ظروف تحت فشار صنعتی مورد بیمه در دوره تعمیر و راه اندازی مجدد این ظروف در مواردی که به علت تحقق خطر موضوع بیمه این شرایط خسارت دیده است.
- انفجار در اتاق احتراق بر اثر نشست سوخت مایع از منبع روزانه بواسطه ایراد در سولونوئید والو مشعل گازوئیلی و یا نوسان فشار در خط گاز ورودی به GAS TRAIN در مشعل گازی، بخصوص بایستی ظرفیت رگولاتور و یا ایستگاه گاز طبیعی بیشتر از حداکثر مصرف مشعل باشد. در غیر این صورت امکان انفجار در اتاق احتراق محتمل بوده و خسارت وارده یک ایراد مکانیکی محسوب خواهد شد.
-
خسارت ناشی از موارد زیر در صورتیکه منجر به متلاشی و یا ترکیدن ظروف تحت فشار صنعتی مورد بیمه نگردد.
- خوردگی ناشی از سوخت یا موارد دیگر، زنگ زدگی و یا استهلاک قطعات ظروف تحت فشار صنعتی مورد بیمه.
- تغییر شکل تدریجی ظروف مزبور از قبیل: ترک خوردن، شکستن، متورم شدن، لایه لایه شدن، درز پیدا کردنع شیار پیدا کردن (حتی اگر این موارد همراه با نشت باشد).
- نقص فنی اتصالات ظروف مورد بیمه.